Entree en bereikbaarheid

Een bezoek aan het Viking Museum wil je uiteraard van tevoren goed plannen. De informatie over prijzen, openingstijden, adres en bereikbaarheid hebben wij daarom voor je op een rij gezet.
 

Entree

Kaartjes kunnen alleen aan de ingang van het museum worden gekocht, er is geen online verkoop. Kinderen kunnen gratis naar binnen, vanaf 18 jaar moet er entree worden betaalt. Volwassenen betalen 100 Noorse kronen, wat omgerekend zo’n 10 euro is. Studenten en senioren betalen 80 Noorse kronen, wat ruim 8 euro is.

Een entreekaartje voor het Vikingskipshuset geeft je ook direct gratis toegang tot het Historical Museum, Historisk museum in het Noors. Binnen 48 uur kan je gratis een bezoek brengen aan dit museum.

Als je in het bezit bent van een Oslo Pass, dan kan je dit museum gratis bezoeken. Daarnaast kan je onder andere gratis naar 30 andere musea en attracties en gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.
 

ReizenReizen

 

Openingstijden

Het Viking Museum in Oslo is 7 dagen per week geopend. Van mei tot en met september dagelijks tussen 09.00 en 18.00 uur, van oktober tot en met april van 10.00 tot 16.00 uur. Een paar dagen per jaar is het museum gesloten, kijk voor deze dagen op de website van het museum.
 

Adres

Het Vikingskipshuset is gelegen op schiereiland Bygdøy aan Huk Aveny 35, 0287 Oslo. Het schiereiland staat ook wel bekend als museumeiland, vanwege de vele musea die er gelegen zijn. Zo kan je er onder andere naar het Frammuseet en het Norsk Folkemuseum.
 
Koffers & meer - Kofferskoopjes.nl
 

Bereikbaarheid

Het museum is zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer goed bereikbaar. Er is een eigen parkeerterrein, waar je in het zomerseizoen voor 12 kronen per uur kan parkeren. In het winterseizoen is het parkeren gratis.

Per openbaar vervoer kan je gebruik maken van de bus of de ferry. Bus 30 rijdt naar het schiereiland en stopt voor de deur bij bushalte Vikingskipene. Van maart tot en met oktober kan je ook met de ferry vanaf City Hall Pier 3 varen naar museumeiland Bygdøy. Je vaart naar de stoppunten Dronningen en Bygdøynes. Voor onder andere het Viking Museum moet je uitstappen bij Dronningen. Vanaf hier is het ongeveer ongeveer 11 minuten lopen naar het museum. Het is een rechte weg naar het museum, mislopen zou niet mogelijk moeten zijn. Een retour met de ferry kost je ongeveer 8 euro. Met de Oslo Pass is de overtocht gratis.